Price Media Law Moot Court
Universiteit van Oxford
24-27 maart 2015

Vorige week had ik de eer en het genoegen om als rechter deel te nemen aan de mondelinge finaleronde van de internationale Monroe E. Price Media Law Moot Court, een internationale pleitwedstrijd in verband met Media Recht, die plaatsvond van 24 tot 27 maart in de rechtsfaculteit van Oxford.


Deze pleitwedstrijd, opgericht in 2008 door het “Program in Comparative Media Law and Policy” aan de Universiteit van Oxford, daagt studenten van over de hele wereld uit om deel te nemen aan een vergelijkend onderzoek van de wetgeving op nationaal en internationaal niveau, en hun standpunten te ontwikkelen (schriftelijk en mondeling) op de meest actuele vragen uit het media- en ICT recht.

Samen met mijn collega Lynn Pype, had ik de taak om in de finale pleitwedstrijd de mondelinge rondes te beoordelen (inclusief het team te testen op de kwaliteit van hun juridische argumenten, feedback te verlenen en uiteindelijk een beoordeling te geven). We waren vooral onder de indruk van de hoge kwaliteit van de argumenten van de teams en het hoge niveau van de competitie tussen de teams.

De Monroe E. Price Mediarecht Pleitwedstrijd is meer dan een pleitwedstrijd. Het programma is ook een efficiënt hulpmiddel om het profiel van het mediarecht en de vrijheid van meningsuiting te verhogen door het stimuleren van een constructieve discussie en debat over belangrijke kwesties betreffende informatiestromen en -technologie over de hele wereld.

Meer informatie is te vinden op:
www.pricemootcourt.socleg.ox.ac.uk
www.facebook.com/PriceMootCourt

31 maart 2015

Griet Verfaillie - griet.verfaillie@peeters-law.be