Wereldtentoonstelling
Expo 2015 in Milaan

Peeters Advocaten biedt een specifieke juridische en fiscale bijstand aan voor bedrijven en administraties, die te maken
hebben met de Wereldtentoonstelling EXPO 2015 in Milaan.

De 34ste wereldtentoonstelling vindt plaats in Milaan van 1 mei tot 31 oktober 2015 onder het thema “Voedsel voor de planeet, energie voor het leven”.

Dat omvat technologie, innovatie, cultuur, tradities en creativiteit en hoe die elementen zich verhouden tot eten en diëten.

 Het doelpubliek is zeer ruim en gaat van landbouw over voedingsindustrie tot onderzoeks- en ontwikkelingscentra.

Er wordt verwacht dat er meer dan 140 landen plus een aantal internationale organisaties en meer dan 1000 bedrijven zullen deelnemen aan de Expo. Er worden meer dan 20 miljoen bezoekers verwacht of 140.000 bezoekers per dag. Meer dan 7000 evenementen worden geprogrammeerd.

België zal een paviljoen hebben op de wereldtentoonstelling in Milaan. Dat heeft de ministerraad laten weten in een persbericht. De heer Leo Delcroix en mevrouw Marie-Noëlle Higny zijn aangesteld om de deelname in goede banen te leiden.De Italiaanse overheid heeft, met het oog op EXPO 2015, een bijzondere wetgeving afgekondigd die een groot aantal aspecten van de deelneming aan de Wereldtentoonstelling regelt, zoals onder meer met betrekking op werkvergunningen, fiscale zaken, arbeid en sociale zekerheid, verzekeringen en dergelijke meer. Ook wordt een bijzondere belastingdienst in het leven geroepen die alle fiscale aangelegenheden rond de Wereldtentoonstelling en haar deelnemers in goede banen moet leiden.

Bedrijven en administraties, die op een of andere wijze te maken hebben met EXPO 2015, die wensen deel te nemen, uit te voeren, diensten en goederen te leveren, contracten te onderhandelen, kunnen door ons advocatenkantoor worden bijgestaan met een voor dit evenement specifieke juridische bijstand.Wij bieden deze dienst aan in samenwerking met Studio Legale associato Calleri Noviello & Morazzoni Sangali en Sorefisa, een advocatenkantoor en fiscaal en accountantskantoor, beide gevestigd in Milaan. Hun hoofdkantoor is gevestigd ter hoogte van de Centrale Terminal van Malpensa Express, die de internationale luchthaven van Milaan verbindt met de stad zelf, wat het contact met de cliënten er gemakkelijker op maakt.

Bedrijven en ondernemingen uit allerhande sectoren zijn bij het project betrokken. Samen met het Studio Legale associato Calleri Noviello & Morazzoni Sangali en Sorefisa kunnen wij u specifieke en aangepaste bijstand verlenen voor uw activiteiten in verband met Expo 2015, zowel in België als in Italië.

Het betreft meer bepaald :

juridische diensten met betrekking tot administratieve vergunningen, bouwvergunningen en milieurecht, het opstellen en onderhandelen van contracten voor en tijdens de operationele fase in Milaan, zoals bijvoorbeeld huurcontracten van tentoonstellingsruimte, sponsorcontracten, de installatie zelf in de tentoonstellingsruimte, contracten met leveranciers, contracten met betrekking tot het transport van het materieel, arbeidsovereenkomsten, deelname aan openbare aanbestedingen, intellectuele en industriële eigendom, licenties, handelsovereenkomsten, oprichting van vennootschappen, pers, … etc …,

fiscale diensten waaronder fiscale registratie, fiscale vertegenwoordiging, aangiften en eventuele betwistingen, het onderhandelen van contracten met de bijzondere belastingdienst, behandeling van BTW, vennootschappen- en personenbelasting.

boekhoudkundige diensten en

loonadministratie.

Samen met andere dienstverleners werd een specifieke website gecreëerd waar u meer informatie kan vinden, namelijk www.expomi.it.

Indien u interesse hebt, kan u ons contacteren : T. +32 2 747 40 07 of peeters@peeters-law.be.

Algemene Informatie over Expo Milaan 2015 vindt u op  www.expo2015.org.